כאשר קבלתי את ההזמנה להשתתף בכנס האפייה והקונדיטוריה הווירטואלי חשבתי שצוחקים עלי או שיש כאן איזה סוג של מתיחה או תרגיל. כנס אפייה ווירטואלי ? קונדיטוריה בזום ?? ועוד כתוב בחלק מהסדנאות – סדנה מעשית ! איך זה יעבוד? הרי החלק הכי חשוב באפייה זה הריח / הטעם ורק אחר כך המראה לדעתי.
טוב אז מלאת ספקות עם לא מעט מחשבות סרקסטיות התייצבתי בבוקר בפיג'מה
+ סינר מול המחשב . הכנתי לעצמי כוס קפה ראוי עם הרבה קצף ומצאתי בפינת המגירה
איזה שני פתי ברים ישנים שנשארו מעוגת הגבינה הקרה שהכנתי לפני.... מי יודע כמה
זמן ונכנסתי לקישור שנשלח לי כדי להשתתף ב BAKE TO ZOOM הראשון.
את היום הראשון פתחו בסדנה עם עונגיונט - נטלי לוין שהיא אושיית אפייה מקומית בעלת בלוג
אפייה ומתוקים עם מאות מתכונים לאפייה ביתית ומקצועית ובקלי קלות. נטלי הדריכה בחן
רב את הצופים בהכנת עוגת דבש שנראתה קשה / מקצועית/ מושקעת מה שבפועל הייתה עוגה
קלה להכנה ולקישוט – בדיוק כמו שאני אוהבת . זו הולכת להיות עוגת החג שלי וממליצה
לכם גם – לכן צרפתי את המתכון המדויק של נטלי כאן.
דרך ההדרכה בזום הייתה זורמת ומדויקת, מאוד נהניתי לקבל את כל הטיפים
הקטנים שעושים את העבודה נוחה יותר ומבטיחים את הצלחתה . אותם טיפים שבספר בישול
או בסרטון מוקלט ביוטיוב אנחנו לא מקבלים. מי שעשתה את המפגש לנעים במיוחד ובכלל
את כל הכנס לזורם , ייחודי ומעשי היא עדי שילון המיוחדת ,המצחיקה וגם החכמה
שהכניסה כל כך הרבה אנושיות וכיף למפגשים הקולינריים. יש בבחורה הזו חן שווה ללא
טיפה של מניירות וחשיבות עצמית .
חלק חשוב בהצלחתו של הכנס הייתה בבחירת תמהיל נכון של אופים ובמיוחד
תחומים שונים של מאפים ומנות אחרונות . כל אחד היה יכול למצע את תחום העניין שלו
ולהתאים את רמת המורכבות של המנה שהוא רוצה ללמוד בתוכנית המגוונת של הכנס.
השתתפתי בסדנה של אפייה ביתית עם קרן אגם בה היא הדגימה אפיית באגטים ללא לישה ומשולשי גבינות שיכולים לשמח כל משפחה בארוחת ערב נחמדה.
כמו כן התרגשתי מאוד ללמוד שוב מערן שוורצברד קונדיטור בחסד שהאפייה שלו היא הרבה יותר מאפייה היא אומנות לאכילה. במקצוענות מעוררת קינאה ובצניעות ראויה להערכה לימד אפיית טארט מושלם. כמו תמיד הכול נראה כל כך קל להכנה כשהוא עושה את העבודה.
למדתי שיטה חדשה נוספת להכנת מקרונים מהממים מקרן קדוש בעלת מאפיית
קדוש המיתולוגית בירושלים. קרן בדייקנות מקצועית בשיתוף פעולה עם דרור כהן הכינו
מגה מקרון פירות יער אדומים – יצא מושלם
!!!
השתתפו בכנס עוד אופיים וקונדיטורים רבים מהארץ ומהעולם שלא הצלחתי
לצפות בכולם כמו סבינה ולדמן ליאור משיח
ועוד שהעשירו את המשתתפים במגוון תכנים וטעמים.
היה נעים מאוד " להיכנס
" למטבחים הפרטיים של האופים ואושיות האינסטגרם ולראות איך הם אופים אצלם
במטבח. חלק מהסדנאות הועברו מהסטודיו המתוקתק של יאנינה בכפר סבא .
הכנס היה חוויתי מעניין ואני בטוחה שאם יהיה כנס דומה בעתיד - אשתתף בו. אני תקווה שעד הכנס הבא ימצאו דרך
מיוחד בה ניתן יהיה לטעים - on lain מהמטעמים שמכינים שם בסטודיו . אם אני חושבת
על זה לעומק – בעצם זה היה כנס הקונדיטוריה הראשון בו לא עליתי במשקל!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה