הי
200 גרם חמאה
תנסו גם !
תהנו !
נכון היום זה לא נייר אבל זה אומנות !
עוגות שמרים !!!!!!!!!
אני חולה על שמרים – פחות לאכול יותר להכין – לא נכון אוהבת לאכול אבל אסור .... שומרת!
הרעיון של לקחת מוצר דומם כמעט אבקה להוסיף אותו לקמח מים ועוד וראה זה פלא הוא הופך ליצור חיי גם תנועה וצרכים – ממש קסם .
אז עוגות שמרים הם חלק מהעניין – הכי כף לדעתי זה לאפות לחם אבל זה יהיה בפעם אחרת.
אני מנצלת בכף גדול את חופשת השחרור שזכיתי בה בצדק רב , אני עושה כמעט רק מה שאני אוהבת !
מומלץ !
אז היום אפיתי 5 עוגות שמרים במילוי של שוקולד – קלסי וגם במילוי שלשוקולד לבן ואוכמניות שהנס ברטלה הנהדר הדגים באתר שלו.
מצרפת את המכון המנצח מבחינתי לבצק שמרים לעוגה.
העוגות יקוררו ויקפאו וימתינו לחייל שלי שיקח אתו לבסיס.
בצק שמרים קלאסי
החומרים:
1 קילו קמח
1 שקית שמרית (50 גרם )
11/4 כוסות (300 מ"ל) חלב
4 ביצים בטמפ' החדר
3/4 כוס סוכר
1 כפית מלח
שלבי ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית.
2. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת.
3. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר.
4. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק.
5. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
6. מכיוון שהבצק רך ומעט דביק, עדיף להתפיח את הבצק התפחה חלקית בחוץ ואז להכניס אותו למקרר לשעתיים שלוש להמשך תפיחה אטית, כדי שהבצק יתקרר ויהיה פחות דביק.
הערה: אפשר גם להכין את הבצק יום מראש ולהתפיח רק במקרר, למשך כל הלילה.
תנסו גם !
תהנו !
מתכון מעולה!
השבמחקחייבת לציין ששמרים זה כלל לא דומם זה יצור חי לחלוטין
פיונצ'יק, שיחקת אותה! אני אוהבת לאפות (דיברנו על זה?)אבל מעולם לא נגעתי בשמרים. פוחדת מזה פחד מוות, אני חושבת שזה בגלל שאמא שלי העבירה אלי את זה...
השבמחקכייף לך, נראה טעים, ומזל שזה לחייל אחרת הייתי כבר באה לזלול!!