יום שני, 19 בדצמבר 2011

לימון כבוש אלוהי

לא תמיד צריך להפוך לימון ללימונדה - אפשר להפוך לימון למרקחת מבוסמת של מליחות , חמצמצות מרעננת עם חרפרפות קלה - לימון כבוש אלוהי !

עצי הלימון במושב ניר בנים שבשפלת יהודה קורסים תחת הפרי – לימון ננסי מלא במיץ בעל קליפה דקה מאוד – שילוב מצוין של תכונות אלה הופך אותו לפרי הנבחר לכיבוש .
נוטלים את הלימונים ושוטפים אותם היטב מאבק .
בכל לימון חורצים חריץ כפול – כזה היוצר סימן X עד 2/3 מהפרי, מותירים את החלקים מחוברים.
מערבבים ככוס מלח גס בכ-5 כפיות פפריקה ו-2 כפיות צ'ילי קרוס.
בתערובת המתקבלת ממלאים כל לימון ומסדרים בצנצנת שתוכל להכיל בנוחות את כל הלימונים.
מסדרים את כל הלימונים הממולאים במלח המתובל אחד ליד השני ושורה על שורה על גבי שורה ומשהים על השיש של המטבח ליממה. בזמן זה הלימונים יפרישו נוזלים רבים .
לאחר יממה בודקים את גובה הנוזלים בכלי וממלאים מיץ לימון טרי עד לגובה הלימונים שבכלי .
נמזוג גם שמן צמחי פשוט שיאטום את הלימונים – ימנע כניסה של חיידקים אשר עלולים לקלקל את הפרי וסוגרים את מכסה הצנצנת.
מנערים בעדינות את הצנצנת ומצפינים אותה במקום קריר וחשוך לכ 10 ימים . ממש מתאפקים לא לפתוח, לא לטעום .
לאחר הזמן הנקוב פותחים לאט את המכסה מכניסים כף נקייה ומוציאים מספר לימונים + נוזל אדמדם ונהדר.
טועמים - הםםםםם איזה טעם ! הולך נהדר בסנדוויץ' , עם בשר על האש או עם כל דבר אחר . אני אוהבת עם טחינה וגם עם קוטג'.









,שווה לנסות!
ספרו אך יצא לכם

איריס  לוי
שף פרטי

9 תגובות:

  1. איפה את? כ"כ הרבה זמן לא פירסמת פוסט חדש, והזמן רץ לו...ואני כלל לא שמתי לב שהמון זמן לא נפגשנו!
    אני קוראת את הפוסט שלך ובלוטות הרוק שלי מגיבות בהתאם...חחח
    נשיקות ו...צריך להפגש!♥
    (ובואי לבקר גם אצלי בבלוג, יובלות שלא היית שם!)
    ד"ש לאהד!

    השבמחק
  2. בעודי מסתכלת על המתכון והתמונות.
    אני נזכרת בסבתא שלי שמכינה בדיוק את אותו המתכון עם אותם התבלינים.
    בתור ילדה ההיתי בולסת את הסנדביץ הטונסאי שלה, עם מלא לימון כבוש!!!
    בלוג מקסים ותמונות עוד יותר..
    נ.ב
    אז מתי אני מגיעה לאסוף את הסנדביץ??

    השבמחק
    תשובות
    1. בשמחה תמיד מוזמנת !
      יכולה לקרוא אך אני מלמדת לבשל בכלל ולחמניות לסנדביץ' בפרט כאןhttp://irischef.co.il/
      וגם כאן
      http://www.facebook.com/pages/%D7%9C%D7%91%D7%A9%D7%9C-%D7%9B%D7%9E%D7%95-%D7%A9%D7%A3-%D7%91%D7%91%D7%99%D7%AA/259722907431005

      מחק
    2. יצא לי חיוך רק מלקרוא על לימונים שאפשר גם להשאירם מי שהם ולא לשנות את מהותם

      מחק
  3. כן. לימון הוא חבר כבוד במטבח. איך יראה הסלט הישראלי הקצוץ דק בלי לימון טרי.

    השבמחק
  4. הכוונה לצ'ילי גרוס?

    השבמחק
  5. מה בנושא הגרעינים..?.מציקים

    השבמחק
  6. מה בנושא הגרעינים..?.מציקים

    השבמחק
  7. נשארת מעט מרירות של הלימון. יש דרך להיפטר ממנה?

    השבמחק