לא תמיד צריך להפוך לימון ללימונדה - אפשר להפוך לימון למרקחת מבוסמת של מליחות , חמצמצות מרעננת עם חרפרפות קלה - לימון כבוש אלוהי !
עצי הלימון במושב ניר בנים שבשפלת יהודה קורסים תחת הפרי – לימון ננסי מלא במיץ בעל קליפה דקה מאוד – שילוב מצוין של תכונות אלה הופך אותו לפרי הנבחר לכיבוש .
נוטלים את הלימונים ושוטפים אותם היטב מאבק .
בכל לימון חורצים חריץ כפול – כזה היוצר סימן X עד 2/3 מהפרי, מותירים את החלקים מחוברים.
מערבבים ככוס מלח גס בכ-5 כפיות פפריקה ו-2 כפיות צ'ילי קרוס.
בתערובת המתקבלת ממלאים כל לימון ומסדרים בצנצנת שתוכל להכיל בנוחות את כל הלימונים.
מסדרים את כל הלימונים הממולאים במלח המתובל אחד ליד השני ושורה על שורה על גבי שורה ומשהים על השיש של המטבח ליממה. בזמן זה הלימונים יפרישו נוזלים רבים .
לאחר יממה בודקים את גובה הנוזלים בכלי וממלאים מיץ לימון טרי עד לגובה הלימונים שבכלי .
נמזוג גם שמן צמחי פשוט שיאטום את הלימונים – ימנע כניסה של חיידקים אשר עלולים לקלקל את הפרי וסוגרים את מכסה הצנצנת.
מנערים בעדינות את הצנצנת ומצפינים אותה במקום קריר וחשוך לכ 10 ימים . ממש מתאפקים לא לפתוח, לא לטעום .
לאחר הזמן הנקוב פותחים לאט את המכסה מכניסים כף נקייה ומוציאים מספר לימונים + נוזל אדמדם ונהדר.
טועמים - הםםםםם איזה טעם ! הולך נהדר בסנדוויץ' , עם בשר על האש או עם כל דבר אחר . אני אוהבת עם טחינה וגם עם קוטג'.
,שווה לנסות!
ספרו אך יצא לכם
איריס לוי
שף פרטי
עצי הלימון במושב ניר בנים שבשפלת יהודה קורסים תחת הפרי – לימון ננסי מלא במיץ בעל קליפה דקה מאוד – שילוב מצוין של תכונות אלה הופך אותו לפרי הנבחר לכיבוש .
נוטלים את הלימונים ושוטפים אותם היטב מאבק .
בכל לימון חורצים חריץ כפול – כזה היוצר סימן X עד 2/3 מהפרי, מותירים את החלקים מחוברים.
מערבבים ככוס מלח גס בכ-5 כפיות פפריקה ו-2 כפיות צ'ילי קרוס.
בתערובת המתקבלת ממלאים כל לימון ומסדרים בצנצנת שתוכל להכיל בנוחות את כל הלימונים.
מסדרים את כל הלימונים הממולאים במלח המתובל אחד ליד השני ושורה על שורה על גבי שורה ומשהים על השיש של המטבח ליממה. בזמן זה הלימונים יפרישו נוזלים רבים .
לאחר יממה בודקים את גובה הנוזלים בכלי וממלאים מיץ לימון טרי עד לגובה הלימונים שבכלי .
נמזוג גם שמן צמחי פשוט שיאטום את הלימונים – ימנע כניסה של חיידקים אשר עלולים לקלקל את הפרי וסוגרים את מכסה הצנצנת.
מנערים בעדינות את הצנצנת ומצפינים אותה במקום קריר וחשוך לכ 10 ימים . ממש מתאפקים לא לפתוח, לא לטעום .
לאחר הזמן הנקוב פותחים לאט את המכסה מכניסים כף נקייה ומוציאים מספר לימונים + נוזל אדמדם ונהדר.
טועמים - הםםםםם איזה טעם ! הולך נהדר בסנדוויץ' , עם בשר על האש או עם כל דבר אחר . אני אוהבת עם טחינה וגם עם קוטג'.
,שווה לנסות!
ספרו אך יצא לכם
איריס לוי
שף פרטי
איפה את? כ"כ הרבה זמן לא פירסמת פוסט חדש, והזמן רץ לו...ואני כלל לא שמתי לב שהמון זמן לא נפגשנו!
השבמחקאני קוראת את הפוסט שלך ובלוטות הרוק שלי מגיבות בהתאם...חחח
נשיקות ו...צריך להפגש!♥
(ובואי לבקר גם אצלי בבלוג, יובלות שלא היית שם!)
ד"ש לאהד!
בעודי מסתכלת על המתכון והתמונות.
השבמחקאני נזכרת בסבתא שלי שמכינה בדיוק את אותו המתכון עם אותם התבלינים.
בתור ילדה ההיתי בולסת את הסנדביץ הטונסאי שלה, עם מלא לימון כבוש!!!
בלוג מקסים ותמונות עוד יותר..
נ.ב
אז מתי אני מגיעה לאסוף את הסנדביץ??
בשמחה תמיד מוזמנת !
מחקיכולה לקרוא אך אני מלמדת לבשל בכלל ולחמניות לסנדביץ' בפרט כאןhttp://irischef.co.il/
וגם כאן
http://www.facebook.com/pages/%D7%9C%D7%91%D7%A9%D7%9C-%D7%9B%D7%9E%D7%95-%D7%A9%D7%A3-%D7%91%D7%91%D7%99%D7%AA/259722907431005
יצא לי חיוך רק מלקרוא על לימונים שאפשר גם להשאירם מי שהם ולא לשנות את מהותם
מחקכן. לימון הוא חבר כבוד במטבח. איך יראה הסלט הישראלי הקצוץ דק בלי לימון טרי.
השבמחקהכוונה לצ'ילי גרוס?
השבמחקמה בנושא הגרעינים..?.מציקים
השבמחקמה בנושא הגרעינים..?.מציקים
השבמחקנשארת מעט מרירות של הלימון. יש דרך להיפטר ממנה?
השבמחק