פרחי קישואים ממולאים
יצאנו לטיול בוקר קצר בשדות מסביב למושב כדי לצלם את הטל של הבוקר על הפרחים והירקות.
כרובים יפיפיים , חצילים , דלעת – כל כך גדולה – כזו שיצאה הרגע מהמוסך לכרכרות מהסיפור של סינדרלה . נתקלנו בשדה רענן של קישואים , כולו פורח בצהוב שמשי בוהק.
אם בודקים יפה בין העלים רואים שבבסיס כל פרח גדל לו קישוא קטן. נזכרתי במתכון איטלקי אהוב של פרחי קישואים ממולאים בגבינות.
חזרתי הביתה עם טנא מלא בפרחים אותם מלאתי בגבינות שהיו במקרר , אפיתי בתנור – הצליח ביותר.
מתכון
פרחי קישואים – יש לפתוח את הפרח להוציא את האבקנים ולבדוק שאין זחלים – מצאנו אחד ירוק וגדול !
מילוי – פרמזן מגורר כ 3 כפות , 1/3 קופסת גבינה בולגרית מפוררת , 1/4 "נקניק" גינת עיזים , 1 כף קמח, ביצה. מאט מלח.
מערבבים את כל החומרים דוחפים לתוך הפרח וסוגרים על ידי סיבוב עלי הכותרת .
תבנית אפיה – מניחים ענף מרווה וענף רוזמרין - עליהם מניחם את הפרחים , מזליפים שמן זית ומלח גס
אופים כ 15 דקות בחום של 180 מעלות
שווה שווה !
בתאבון
המשך הפוסט: ... "סיפרתי לחתולי8 שאין לי מה להעלות לבלוג כי לא כ"כ יצרתי בנייר לאחרונה, רק בישלתי. חתולי הציעה לי להעלות פוסט של אוכל. 'זו גם יצירה' היא אמרה, וצדקה.
השבמחקוכך נולד הפוסט הזה. תודה חתולי על העצה וכאות תודה בפעם הבאה שאכין פרחי קישואים בסגנון איטלקי, אזכר בחצי מוצא שלך ואזמין אותך לזלול"
אחלה פוסט, אחלה מתכון, אחלה המשך לפוסט.
אוהבתותך!
חתולי8, נו....ברור...