יום חמישי, 12 במרץ 2020

האביב פורח בשפלת יהודה


חודש מרץ כאן והאביב המקסים אתו ונדמה שאנחנו עוד בחורף – לפחות מחשבתית . רוב השיחה בכל מקום נסב סביב וירוסים , מחלות, בידוד ושלא נדע נפטרים . אולי זה הזמן באמת להזיז מעט את המבט ולשנות למספר שעות את קו המחשבה ולנשום עמוק. לצאת לטייל עם המשפחה לאוויר הפתוח , לגבעות המוריקות הפורחות של שפלת יהודה וליהנות  משיאה של הפריחה בהרי ירושלים. ההרים מכוסים בירוק בטבע מתפרץ  בשלל צבעים של פריחת השקדיות, התורמוסים, רקפות, כרכומים, כלניות, סחלבים ועוד. גם ציפורי שיר ינעימו לכם את השהות באזור - הצופית, הירגזי, השחרור העורבני ורבות אחרות שממלאות את האוויר בציוציהן ואם יהיה לכם מזל תזכו גם לראות צבאים העוברים בריצה קלה על פניכם.
כדי לקבל טעימה תרתי משמע מכל הטוב שיש לשפלת יהודה לתת יצאנו חבורה קטנה של מטיילים סדרתיים אוהבי טבע , אוכל ומשקה לסיור של יום קצר ומענג.
את הבוקר שלנו התחלנו בישוב שריגים - יישוב קהילתי בחבל עדולם שבשפלת יהודה. חבל עדולם נמצא דרומית לבית שמש. הדרך לשריגים מתפתלת בכביש יפיפה הטובל בירוק ופריחת עצי שקד מכול עבר. האוויר צלול עם ריח מתקתק של אביב והתחושה בלב היא של טיול בגבעות טוסקנה – ממש לא של ארצנו . בשריגים יש מספר נקודות חמד- בתים של תיירנים  שניתן לבקר בהם, אנחנו בחרנו לבקר אצל עינת ושטפן קדמי – אמנות בנעליים



מגיעים לפתחו של בית עץ גם הוא טובל בפריחה נהדרת של תורמוסים וכלניות . את דלת הסטודיו הקטן 

והחמים פותחת לפנינו בחיוך ביישני עינת - מעצבת נעליים בהכשרתה, למדה את המקצוע באיטליה ובמשך שנים עבדה כמעצבת נעלים בחברות הגדולות בארץ. לימים בחרה לחזור למקורות – לייצור ידני של נעלים מעור בהתאמה אישית בשיטות המסורתיות. " כשאדם נועל בפעם הראשונה נעל שהותאמה לרגלו בדיוק התחושה שלו היא ייחודית כמו עור על עור כאלו הלכנו ללא נעל כלל " מספרת עינת. רפידת הנעל מאפשרת נשימה ואוורור של הרגל , זו נעל איכותית לשנים ולא לחצי עונה. עינת גם מקבלת את הנעליים אחרי שנה / שנתיים של שימוש ל"טיפול עשרת אלפים" חידוש, ניקוי ואיטום התפרים.
זה שהנעליים של עינת נוחות ובריאות כבר הבנו אבל עוד לא אמרנו כמה הן יפות!! כל אחד יכול לבחור את הדגם הרצוי , לשלב צבעים ועוד. ניתן לרכוש נעל מ"המדף " במקום או להזמין נעל קיצית או חורפית בדיוק לפי הצורך שלכם ותקבלו אותה כעבור חודש.
בסטודיו  מתקיימות סדנאות "עשה זאת בעצמך" של הכנת נעליים איכותיות מעור, סדנאות הדגמה לדרך הכנת נעליים וגם תצוגת נעליים, הדרכה וייעוץ לכף הרגל - חיזוק תפקודי כף הרגל ושיפור היציבה. בתאום מראש  02-9990357 ,050-6897783 א-ה, שישי שבת -11:00-17:00 כל הפעילות בתאום טלפוני. בשריגים כרמים .9
 את ארוחת הבוקר שלנו אכלנו בבית הקפה הייחודי אגרוקפה בשריגים. מיזם חדש ומיוחד המשלב בית קליית קפה בו ניתן לרכוש קפה איכותי  ובית קפה המגיש ארוחות חלביות נהדרות במשך כל היום. המקום הוא חלק ממיזם יוצא דופן של חברה ישראלית שהוקמה במטרה לסייע לחקלאים, מגדלי הקפה בעולם להתמודד עם ירידה משמעותית ביבולי הקפה בעקבות השפעת שינויי האקלים, התכלות קרקע, סחף, ואי-ניצול משאבי המים בצורה נכונה. באמצעות הידע הישראלי הרב שנצבר לאורך השנים בהשבחת יבולי שדה אמצעות שיטות גידול ייחודיות ובטכנולוגיה ישראלית מתקדמת, עוזרת החברה  למספר גדול של חקלאים לשפר משמעותית את יבולי הקפה שלהם, כל זאת, תוך עבודה צמודה עם יועצים מומחים ושיתופי פעולה עם מספר חברות גלובליות בעולם. התשלום לחברה הוא בפולי קפה איכותיים המגיעים לארץ ונמכרים כאן לבתי קפה איכותיים ובבית הקפה אגרוקפה.



בית הקפה ממוקם במרכז הישוב במבנה המסחרי המרכזי . החלל המרכזי של המקום מכיל שולחן אבירים ענק היכול להכיל קבוצות גדולות וגם משפחות . באוויר ריח משכר של קפה נקלה והחלונות הגדולים מכניסים הרבה אור ונוף פורח פנימה.
ארוחת הבוקר העשירה שהוגשה לשולחן הייתה נהדרת , מבחר מאפים חמים מהתנור עם מטבלים , סלטים רעננים במיוחד , חציל קלוי וכמובן – מלכת ארוחת הבוקר הישראלית שקשוקה נהדרת הכול תחת ידיו של השף הצעיר והנמרץ. והקפה !! הקפה שהוגש אכן היה טעים במיוחד. האווירה במקום נעימה חברתית ומחבקת. ההדרכה הייתה מעניינת ומעשירה ובמיוחד מרשימה על היוזמה הנהדרת המתקיימת בין אנשי מטעי הקפה והיזמים הישראלים מאזורנו. מאוד ממליצה להגיע ולחוות מקום מיוחד זה.
אגרוקפה  כולל בית קפה - מסעדה, בר עם שלל בירות מקומיות והופעות חיות של אמני האזור, חלל עבודה לעצמאיים ומרכז מבקרים. במקום ניתן לערוך אירועים עד 100 איש, אירוח קבוצות לארוחות, הדרכות על קפה, ועוד...     להזמנות,   02-5647717   יעל 052-3747735
 
agrocafeisrael@gmail.com
http://tour-yehuda.org.il/1350/
מבשלת בירה רונן עמק האלה - שריגים
באותו מתחם מסחרי שוכנת גם מבשלת הבירה הוותיקה של שריגים שבשנים האחרונות הפכה להרבה יותר ממבשלת בירה אלא למרכז מבקרים ולבירגרדן .
סיפורם של שני היזמים חובבי בירה הוא סיפור של אהבה לדבר דבקות במטרה ועקשנות לאורך כל הדרך שאהבתם לבירה הפגישה ביניהם. במהלך קריירות ההייטק שלהם נחשפו לבירות שונות מהעולם והחלו לבשל בירות כתחביב לשעות הפנאי כל אחד בנפרד . הבירות של שני הבשלנים צברו תאוצה וזכו, בנפרד, בפרסים ומדליות בתחרויות בירה . ב 2011 החליטו השניים, אוהד אילון ועופר רונן להקים ביחד מבשלת בירות בוטיק מקצועית שהיא הגשמה של חלום .
המבשלה מציעה מגוון של בירות בשתי סדרות:
סדרת "עמק האלה" – בירות בסגנון אירופאי איכותי קלאסי
סדרת "רונן" – בירות בסגנון בוטיק אמריקאי עשיר בטעמים
טעמנו משני סוגי הבירה – מאוד נהניתי מהבירות מסדרת רונן הבוטיקיות העשירות בטעמים . כמו ביין ניתן לחוש בטעמי פירות ונוכחות וניל – באמת לא צריך להיות ידען גדול ואנין טעם בשביל לזהות בירה איכותית.
כל כך מהנה לשמוע את ההסברים של רונן על דרך הכנת הבירה – רואים את האור בעיניים הזורחות שלו כשהוא מספר את סיפור המבשלה המיוחד- נראה שכך נראה אדם מאושר שעושה בדיוק את מה שהוא אוהב.

במרכז המבקרים מארחים קבוצות קטנות וגדולות לחוויה חברתית הסובבת בירה. מקיימים סיור (בתאום מראש) של כשעה הכולל הצגת הרקע להקמת המבשלה, סיור בתוך המפעל והיכרות עם תהליכי הבישול וכמובן טעימות של כל סוגי הבירה. בסוף הסיור אפשר לרכוש בירות טריות. ניתן לשלב ארוחה במבשלה במגוון תפריטים לבחירה בוקר/צהרים/ערב .
המקום פתוח גם בשישי שבת.
עם בטן מלאה וראש מעט קליל בזכות הבירות יוצאים לטיול רגלי קצר טיול פריחה בחורבת מדרס הרי זה לב העניין בתקופה מדהימה זו של השנה. חונים במגרש החנייה המוסדר ומתחילים ללכת בשביל המסומן . מכל עבר הטבע פורח בשיא היופי מבחר סחלבים , עיריות , כלניות אדומות. נכנסים למערות קבורה יפהפיות המאפשרות זחילה בהן מה שמאוד מתאים לטיולים למשפחות ולקבוצות עם ילדים. פינות מוצלות לישיבה לתצפית על כל העמק . במרכז השמורה ניצבת הפירמידה . הפירמידה היחידה בארץ שנבנתה בתקופת בית המקדש השני שהחוקרים מספרים שהינה קבר של איש חשוב שבדומה למצריים נקבר עם תכשיטיו וכלי הזהב . מטרת הפירמידה היה להגן על תחולת הרכוש היקרה .




ההנאה מהסיור הרגלי הייתה מלאה. יש משהו ממכר ומבריא בהליכה באוויר הפתוח הפריחה המתפרצת מכול עבר ציוץ הציפורים – מרגישים שמחה באוויר ולכן זה הזמן לקחת את כל המשפחה והחברים ולצאת לטייל במיוחד בשפלת יהודה . לגבעת התורמוסים , למטעי השקד הפורחים – בעצם בכל פינה באזור פורח.
שעת הצהרים כבר עברה והבטן שוב התחילה לקרקר אז פנינו לצור הדסה – יישוב מקסים בהרי ירושלים . בג'פטו המסעדה הביתית המקסימה המתין לנו אסף תעוז. ג'פטו הוא פיצה בר מסעדה – אסף שהיה בעברו נגר בנה במו ידיו מעץ – מכאן שמו ג'פטו. 




המקום פתוח בתוך בוסתן עצי פרי נהדר בו מוגשים מטעמים מארץ המגף – פיצות נהדרות , סלטים עשירים ורעננים ומנות אחרונות נהדרות מעשה ידיה להתפאר של אמו של אסף. פיצות עם רוטב עגבניות קלאסי וגם פיצות יצירתיות לבנות – ביאנקה – על בסיס רוטב בשמל . המקום מאוד מתאים לארוחות עם ילדים וגם עם חברים.   
שבת - סגור .  שעות פתיחה: א' –סגור ,ב-ה 9:00-22:30 ,שישי 9:00-15:00,
02-5889499
  http://tour-yehuda.org.il/9991014/

לרגל הפריחה מזמינה מחלקת התיירות של מטה יהודה להצטרף לסיורי פריחה וטעימה -  שלושה סיורים מודרכים המשלבים מסלולי נוף ופריחה וסיפורי היסטוריה וארכיאולוגיה עם טעימות מהשפע הקולינרי שיש באזור.
הסיורים יתקיימו ברכבים פרטיים, בהובלת המדריכים של בית ספר שדה – שער הגיא, ובעלות סמלית של 10 שקלים לאדם, כולל טעימה קולינרית (בירה/ליקר/מאפה) בכל אחד מהסיורים.
20.3.2020 –חירבת עיטאב ונחל מערה עליון
מסלול הליכה מעגלי ונוח בן כ-3 קילומטרים, היוצא מחירבת עיטאב, חורבה צלבנית עתיקה שנמצאת על רכס עם תצפית מרהיבה לארבע רוחות השמיים – לרכס הרי יהודה, גבעות השפלה ואזור החוף. לאורך המסלול תופעות טבע ייחודיות . חותמם של המים בסלע בצורות מגוונות היוצרות מערות בגדותיו של נחל מערה עליון שנמצא אף הוא במסלול
לקינוח יוזמנו המטיילים לטעימת פיצות כפריות היישר מהטאבון במסעדת ג'פטו בצור הדסה (בהשגחת צוהר).
27.3.2020 – רכס השיירות והמשלטים
הסיורים מותנים במינימום נרשמים ובמזג האוויר.
להרשמה  - https://tic.li/wg1meZg    לפרטים: בית ספר שדה שער הגיא -  02-5331665
אפשרויות הטיול בשפלת יהודה הן רבות וכל אחד יכול לבנות לעצמו את המסלול עם נקודות העצירה שמעניינות אותו . באתר תיירות שפלת יהודה הבנוי לפי קטגוריות ואזורים  נמצאת כל האינפורמציה שאתם זקוקים לה מיקבים ועד מסלולי פריחה , מסעדות ועד אומנים המציגים את אומנותם .

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה