יום שישי, 14 בדצמבר 2012


עושים כבוד לחלבה.

מה קופץ לכם לראש כשאומרים חלבה ?
בראשי קופצות מספר אמירות במקביל:
טעים, בריא, משמין, דביק, מתוק, בגוש גדול, פינוק.
מתברר שחלק מאמירות אלה נכונות מאוד אבל לא כולן!
הוזמנתי לאחרונה למפגש על ידי חברת בארכה (Baraka) שהינה חברה ליצור מזון אתני אותנטי. הופתעתי שהם ממובילי שוק הטחינה והחלבה בארץ ובעולם.
הם מיצרים בסטנדרטים גבוהים ביותר תוך הקדשת תשומת לב מיוחדת לפרטים הקטנים ושילוב של מסורת וחדשנות.
לאחרונה יצא לשוק חטיף חלבה במגוון טעמים בשם "חלבה בקטנה" שמלבד הטעם הנהדר שלו משמש אלטרנטיבה בריאה יותר לחטיפים מתוקים כמו שוקולד ואפילו  ל"חטיפי ביאות" בזכות היתרון התזונתי של השומשום שממנו מופקת החלבה. יתרה מזו, באמצעות טכנולוגיה ייחודית הצליחו להוריד את הערך הקלורי של החטיף ל-99 קלוריות בלבד!
ידעתם שבחטיף שוקולד כמו פסק זמן ששוקל 40 גרם יש 230 קלוריות?!!!!! הוא מכיל 50% טחינה, העשויה מגרעיני שומשום טריים. מכיל מינרלים חשובים כסידן וברזל שומנים טובים המסייעים לאיזון רמת הכולסטרול בדם. חשוב לדעת שבחלבה אין גלוטן; כך הופך חטיף זה מצוין לילדים הרגישים לגלוטן.
במפגש טעמנו חלבה ושמענו הרצאה מפי כוהנת האוכל הבריא – פיליס גלזר על החשיבות בשילוב זרעים למיניהם כמו קצח, שומשום, שומר ועוד במזונות שלנו באופן יום יומי.
אז אם נחזור לרשמית האסוציאציות שלי  בהתייחס ל"חלבה בקטנה":
טעים – טעים מאוד במיוחד זה עם הפיסטוקים.
בריא – מאוד בריא משומשום מכינים.
משמין – ממש לא נכון – רק 99 קלוריות
דביק – ממש לא דביק לשיניים, מאוד נעים בפה
בגוש גדול – ממש לא – זה חטיף נוח באריזה קטנה, יש לי עכשיו בתיק לכל פרץ של רעב.
פינוק – כן כן 


2 comments:

  1. היי יקירה
    רוצה להגיע שבוע הבא - יום א בבוקר לעשות איתי מקרונים?

    השבמחק